Îdir’da kirli ittifaka karşı halk ittifakı

DEM Parti Îdir (Iğdır) Milletvekili Yılmaz Hun, Îdir’de AKP-MHP iktidarının başını çektiği kirli ittifaka karşı halk ittifakını oy kullanmaya ve sandık güvenliğini sağlamaya davet etti.

YEREL SEÇİM

Îdir’de (Iğdır) Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 31 Mart Yerel Seçimlerinde Îdir Belediyesi’ni yeniden kazanmayı hedeflerken, her seçimde olduğu gibi bu seçimde de AKP-MHP faşist iktidarının başını çektiği kirli ittifak yeniden harekete geçti. AKP-MHP faşist iktidarının kirli seçim ittifakı, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde AKP adayını destekleyecek. Bu kirli ittifaka rağmen, mozaik kent olan ve birçok halkın bir arada yaşadığı Îdir’de halklar yeniden DEM Parti demeye hazırlanıyor.

Îdir, jeopolitik konumu ve halkların bir arada yaşadığı kent olması nedeniyle stratejik bir öneme sahip. Yüzyıllardır Kürtler, Azeriler, Terekemeler ve diğer hakların bir arada yaşadığı bir kent. Îdir’in önemi burada bitmiyor. İran, Azerbaycan ve Ermenistan’a sınır olan Îdir, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan bir köprü konumuna sahip. Serhat kenti Îdir’in nüfusu 204 bin iken, seçmen sayısı ise 114 bin. Îdir Ovası’nın verimliliği nedeniyle Serhat Bölgesinin tarım deposu olarak biliniyor. Bunu çok iyi bilen AKP-MHP iktidarı, kenti rant merkezine çevirmek için her yolu deniyor. Kentte binlerce hayali seçmen, asker ve polis kaydettirdi. Kentte yaşayan başta Kürtler olmak üzere halkların destek verdiği DEM Parti’nin kazanmaması için kirli ittifaka girişti. AKP-MHP iktidarının başını çektiği bu kirli ittifaka karşı, 31 Mart Yerel Seçimlerinde Îdir halkı yeniden ‘DEM Parti’ demeye hazırlanıyor.

ÎDİR’DE HALKLAR DEM PARTİ’Yİ TEK SEÇENEK OLARAK GÖRÜYOR

DEM Parti Îdir Milletvekili Yılmaz Hun, halkın DEM Parti’ye yaklaşımının önceki belediyecilik anlayışlarından kaynaklı çok iyi olduğunu söyledi. Hem Kürt, hem Azeri, hem Terekeme halkının özellikle kayyumun yarattığı tahribatlar yüzünden, bu düzenden kurtulmanın tek seçeneği olarak DEM Parti’yi gördüğünü söyleyen Hun, “Seçim çalışmalarımız her insana ulaşacak şekilde planladık, büyük oranda her insanımıza ulaştık. İl dışı seçmenimiz için tüm planlamalarımız hazır. Kent içi mahalle sokak ve ev bazlı, kitle bazlı, kanaat önderlerine yönelik tüm komisyonlarımız çok büyük bir özveriyle çalışmalarını son aşamaya getirdiler” diye konuştu.

HALKIMIZ BU KİRLİ İTTİFAKI YENECEKTİR

AKP-MHP iktidarı ve benzerleri partilerin DEM Parti’ye yönelik politikalarının yeni olmadığını belirten Hun, şunları söyledi: “Geçtiğimiz seçimlerde de bize karşı birleşmişlerdi hatta 2019 seçimlerinde buna İyi Parti de dahildi, o dönem Meral Akşener açık bir şekilde partimiz kazanmasın diye Iğdır’da aday göstermemişlerdi. Tabii bu halkta daha çok öfkeye neden oluyor. Daha çok çalışmamıza sebep oluyor. Bu kirli ittifakı, AKP-MHP’nin özelde Kürt halkına genelde de Türkiye halklarına yaşattığı bu zulüm düzenini her yerde teşhir ediyoruz. Hayali seçmene başvuracak kadar bölgede karşılıkları kalmamış, halkın iradesine Anadolu’nun çeşitli yerlerinden asker-polis getirecek seviyeye indiler. Halklarımız bunu görüyor ve 31 Mart’ta her şeye rağmen bu kirli ittifakı yenecektir.

Iğdır çok kimlikleri farklı inanç grupları ve mezhepleri içinde taşıyan, kozmopolit bir yapıya sahip ve yıllarca iç içe yaşamış farklılıklarını olgunlukla taşımış bir kenttir. Kayyumun yönetimdeki belli başlı yapıların ranta yönelik oluşumları halkta ciddi anlamda öfkeye neden oldu. Ayrıca şehrin değerli arsalarının yandaşa peşkeş çekilmesi kayyum yönetiminde bir an önce kurtulmak istiyorlar. Halkımıza her bir kirli oya karşı herkese bir seçmen kazanma, şehir dışında olan halkımızın bizimle iletişime geçerek mutlaka iradelerini sandığa yansıtmaya ve seçim günü iradelerini sahiplenmeye çağırıyoruz.”